Is een vriendin van je zwanger? Gefeliciteerd! Heb je geen idee hoe je een babyshower moet organiseren? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips hoe je een geslaagde babyshower organiseert. 

Nodig de juiste gasten uit

De gasten zorgen voor de sfeer van de babyshower. Zorg daarom dat de juiste mensen uitnodigt voor de babyshower. Wees op de hoogte van welke mensen belangrijk zijn voor je vriendin en met wie ze op dit moment ruzie heeft. Zo voorkom je dat je mensen uitnodigt die voor een vervelende sfeer zorgen. Kan de zwangere het niet goed vinden met haar schoonmoeder? Nodig haar dan niet uit. Weet je niet goed welke gasten je moet uitnodigen? Schakel dan de hulp in van de moeder of een andere goede vriendin van de zwangere. Zo kunnen jullie samen zorgen voor een goede gastenlijst.

Keuze qua activiteiten

Vervolgens moet je bedenken wat jullie gaan doen. Dit kan je pas bedenken als je een budget hebt vastgesteld. Als je de gasten niet wilt vragen om een bijdrage kun je de babyshower thuis organiseren. Dan ben je zelf alleen geld kwijt aan de kosten voor eten en drinken. Deze kosten zijn niet erg hoog als je niet veel gasten uitnodigt. Ben je wel bereid om je gasten te vragen om een bijdrage? Vraag hen dan hoeveel ze willen uitgeven. Je kunt hen ook vragen om zelf een bedrag over te maken voor een bepaalde datum. Op basis hiervan kan je dan een activiteit bedenken. Laat de gasten eventueel ook meedenken over een activiteit. Leuke activiteiten zijn bijvoorbeeld een shared lunch of high tea. Houd er ook rekening mee hoe fit de zwangere is. Als ze al ver in haar zwangerschap is, is de kans groot dat ze snel moe is. Een erg actieve activiteit is dan geen goede keuze.

Regel genoeg eten

Ga je de babyshower thuis organiseren? Zorg dan voor genoeg eten en drinken. Als het geslacht van de baby al bekend is, is het leuk om het eten zoveel mogelijk in blauw of roze te serveren. Muffins en drankjes kun je met kleurstof makkelijk een ander kleurtje geven. Zorg dat je daarnaast goed de dieetwensen- en allergieën in kaart hebt. Zo kun je hier goed rekening mee houden. Heb je een klein budget? Vraag dan iedereen iets mee te nemen. Een andere optie is om een kleine bijdrage te vragen en zelf het eten te regelen.

Geef een geschenk

Wil je een onvergetelijke babyshower organiseren? Zorg dan voor een souvenir. Je kunt er bijvoorbeeld kiezen voor tassen bedrukken of een sleutelhanger bedrukken. Dit is de ultieme manier om een persoonlijke touch aan het cadeau te geven. Zo worden de zwangere en de gasten regelmatig herinnerd aan deze mooie dag.